Welkom » Huidige Banen » H0 Digitale Märklinbaan I

H0 Digitale Märklin Tentoonstellingsbaan


Onze digitale HO Märklin Tentoonstellingsbaan (afmetingen zijn: 4.90 x 1.22 meter) is opgebouwd uit twee delen. De besturing van de Märklin componenten gaat via een laptop met het programma Windigipet. Het langzaam optrekken en afremmen, het rijden, de bediening van de vele seinen en wissels, overwegen en verlichting wordt allemaal digitaal aangestuurd.

De Tentoonstellingsbaan is een drie-rail wisselstroom baan.

Door de vrij compacte opbouw van onze baan willen we de "kleinere" modelbaan-bouwers laten zien wat er zoal mogelijk is. Veel ruimte om een grotere baan thuis te bouwen is er vaak niet, dan moet je creatief zijn met de beschikbare ruimte. Plaats de accenten verdeeld over de totale ruimte. Prop niet alle snufjes bij elkaar zodat de rest "opvulling" wordt. Op diverse beurzen is onze opzet en uitwerking een aanzet geworden voor de bouw bij mensen thuis.


Foto-impressie van de H0 Märklin Tentoonstellingsbaan

Onze digitale Märklin Tentoonstellingsbaan is op dit moment eigenlijk voltooid. Maar wanneer kunnen we zeggen dat een baan af is? Misschien wel nooit. Je verzint en ziet geregeld weer nieuwe dingen die toepasbaar zijn. Steeds komen er ook nieuwe "dingen" op de markt of heb je nieuwe ideeën, welke dan weer precies passen op dat ene plaatsje……… Zo blijf je eigenlijk bezig de modelbaan te optimaliseren.

Nieuwe situatie

08-05-2017: Digitale Märklin Tentoonstellingsbaan

  • Frank rijdt met zijn nieuwste aanwinst, een goederentrein met dieseltractie, op de digitale Märklin Tentoonstellingsbaan (zie middelste foto). Rijdt prima.