Bart Sanders


Korte historie

Ik ben sowieso nog van plan enkele mooie foto's te maken van mijn "grote" baan die ik in 2014 heb opgebouwd. Nadat mijn testbaantje met pensioen mocht. Ik doe pas weer modeltreinen sinds 2012. Als klein jongetje een Fleischmann baan van mijn ouders gekregen, altijd zuinig op geweest. Die baan met locs en spulletjes heeft het op de een of andere manier gered om bij mij/ons te blijven. In 1989 (ik had een PC XT in 1987 gekocht) ben ik destijds begonnen mijn baan weer op te bouwen. Zelf de blokbesturing, beveiliging en wisselbesturing ontworpen en al gedeeltelijk gebouwd. Zelf de C-software ontwikkelt en begin jaren 90 werkte de eerste versie van mijn baan. Mijn software kan tot drie treinen, automatisch hun eigen spoorboekje laten rijden. Alles onder DOS en op die PC-XT.

Reinier

En toen kwam onze Reinier.
En weer verdween de treinbaan uit zicht. Drie zoons, drukke baan bij Océ en andere interesses.
Zoals gezegd "dook" het idee om weer met modelspoor aan de gang te gaan in 2012 weer op. Reinier ging in Nijmegen studeren, er kwam weer een kamer vrij. En de rest is geschiedenis.
Kijk maar eens hier naar een beeldverslag van mijn testbaan en de hard- software ontwikkeling: https://www.youtube.com/watch?v=7adXHJjT0cQ 
Er staan op Youtube nog wat meer videoclips van mij rond modelspoor én de Mobiel Erfgoed Rit Venlo 2016!

De baan

De modelspoorbaan is in H0 gelijkstroom, deels analoog blokbestuurd, deels DCC digitaal, Fleischmann modelrails (die van messing op kunststof bedding).

Bron: Bart Sanders


Schema Treinbaan Bart: het uiteindelijke (?) ontwerp

Treinbaan Bart: een overzicht, twee keerlussen - in de "buitenom" keerlus ligt het DCC deel van de baan. Hierin komt straks de draaischijf met BW.


Treinbaan Bart: een blik op het stationsemplacement, hier rijden de max. 3 analoge treinen onder besturing van mijn software hun spoorboekjes.

Treinbaan Bart: de DCC centrale met MRDIRECT op een DOS 6.22 PC, links-boven de zelfbouw booster, wisseldecoder en S-88 positiemelders.


Treinbaan Bart: V.r.n.l. busprint, 4x2 blokkaarten met bezetmelders, 1 x 8 wisselkaart / 8 x blok-positiemelders.


Bijgewerkt: 15-12-2016