Welkom » De Vereniging » Ons Verenigingsgebouw

Ons Verenigingsgebouw

In 1985 heeft de N.L.M.V. de mogelijkheid om een eigen Verenigingsgebouw te kopen en te plaatsen op het terrein van destijds de Stichting Maria Auxiliatrix in Venlo.

Een oude, houten noodwinkel in Nieuwerbrug, gelegen tussen Gouda en Utrecht, wordt door de leden, in twee zaterdagen gedemonteerd, getransporteerd naar Venlo, daar afgeladen en gedurende een jaar vervolgens geheel gerenoveerd en opgebouwd (26.00 x 10.50 mtr.) tegenover de 'Witte Steen' op het terrein van Maria Auxiliatrix.

Aan de bouw van het Verenigingsgebouw droegen bijna al onze Leden hun steentje bij.

Alles hebben we zelf gedaan: sleuven graven voor de fundering, bekisting en beton maken en vervolgens te storten. Gleuven graven voor het leggen van leidingen van gas, water, electra en riolering om de maanden daarna het gebouw opnieuw op te bouwen en in te richten.

De afmetingen van ons gebouw zijn ± 10,00 x 22,00 mtr. Dit gebouw konden we neerzetten, mede door de financiële ondersteuning van diverse instellingen, bijvoorbeeld omdat het gebouw toegankelijk is gemaakt en te gebruiken is door invaliden. Dit houdt o.a. in, dat de deuren extra breed zijn en dat er uiteraard een ruim invalidentoilet, toegankelijk voor rolstoel, aanwezig is.

In 1999 werd ons gebouw nog eens grondig door de leden verbouwd en gemoderniseerd.

Enkele maanden geleden stond er nog een ingrijpende renovatie op het programma: de vernieuwing van de begane grondvloer. Hoe dit ter hand genomen zou worden was toen nog niet geheel duidelijk. Halverwege november 2015 was men gestart met het de gehele vervanging van de bestaande vloer door een laminaatvloer.

Enig onderzoek vooraf plaatsgevonden had uitgewezen dat de balkenconstructie en de daarop liggende houten vloerdelen nog in prima staat verkeerden zodat met een gerust hart de nieuwe vloer daar over heen gelegd kon worden.

De vernieuwing van de gehele begane grondvloer is sinds het voorjaar 2016 afgerond. De herinrichting heeft inmiddels plaatsgevonden en de diverse modelspoorbanen zijn weer in gebruik genomen. We kunnen nu weer jaren vooruit.

Bijgewerkt: 13-03-2017

Foto's van ons Verenigingsgebouw (gedeeltelijk oude situatie)

Voorgevel Verenigingsgebouw
Interieur in de oude situatie (1)
Interieur in de oude situatie (2)

Op de bovenste twee foto's zien we nog de situatie van voor de renovatie.