Welkom » De Vereniging » Dag voor mindervaliden

Dag voor mindervaliden

Zoals eerder omschreven is ons Verenigingsgebouw volledig toegankelijk voor gebruikers van rolstoelen, rollators. Scootmobielen zijn in zeer beperkte mate toegankelijk vanwege hun omvang en/of gewicht. Ook de inrichting van ons Verenigingsgebouw (bijvoorbeeld deuren en toiletten) is hierop volledig aangepast.

Reguliere Open Dag

Twee maal per jaar organiseert de N.L.M.V. Venlo reguliere Open Dag. Deze dag is, normaal gesproken, altijd voor iedereen toegankelijk. Uit onze ervaring is gebleken dat bezoekers, meestal zijn het bewoners van Zorggroep Limburg en die gebruikmaken van een rolstoel o.g. het tijdens de reguliere Open Dag erg moeilijk hebben. Vanwege het grote bezoekersaantal kunnen zij niet overal even goed bij en daarom dan ook niet alles goed zien. Ruimte om goed te kunnen manoeuvreren is vaak erg beperkt. Deze groep bezoekers moeten wij dan ook helaas de toegang tot de reguliere Open Dag ontzeggen omdat wij anders de veiligheid van alle bezoekers niet kunnen waarborgen. De bewoners van o.a. de Zorggroep Limburg worden echter, door ons, niet vergeten d.m.v. de organistaie van speciale Open Dagen.

Open Dag Mindervaliden

Om deze groep van bezoekers, vaak bewoners van Zorggroep Limburg, toch aan hun trekken te laten komen organiseert de Vereniging speciaal voor hen twee maal per jaar hun eigen Open Dag. Het zijn dan alleen kijkdagen en dus geen verkoopdagen. De ruimte tussen en rondom de modelspoorbanen is geheel toegankelijk gemaakt, speciaal voor hen.

Ook zal er op de diverse modelspoorbanen, zowel met treinmaterieel van de diverse Leden alsmede van de Vereniging, worden gereden en zal tekst en uitleg worden gegeven.

De data voor deze Speciale Open Dagen zullen nog nader bekend gemaakt worden, mede in overleg met de groepsleiding en/of begeleiding van Zorggroep Limburg.

Bijgewerkt: 14-03-2017