Welkom » De Vereniging

De Vereniging

De Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging, NLMV, bestaat sinds 1982 en heeft nu (april 2016) 36 Leden. De gemiddelde leeftijd van onze Leden is nu 65,68 jaar. De NLMV beschikt over een eigen clubgebouw, "Wachtpost 15". Deze ligt op het terrein van de Zorggroep Nood-Limburg, tegenover zorgcentrum "De Witte Steen", aan de Auxiliatrixweg 35 te Venlo. Het gebouw is volledig aangepast aan rolstoelgebruikers en mindervaliden.

De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen, bevorderen en promoten van de modelspoorbouw in al zijn verschijningsvormen. De NLMV beschikt over een uitgebreide bibliotheek met boeken en tijdschriften over modelbouw en treinen. Daarnaast wordt in het gebouw iedere maandag van 13.00 uur tot 23.00 uur door de leden gelezen en gepraat over modeltreinen en gebouwd aan diverse modelbanen.

Alle facetten van het bouwen van een modelbaan komen aan bod. Van het maken van ideeën en spoorplannen, een stevige tafel, tot de scenery en besturing van de modelbaan. Diverse modelschalen worden toegepast, waaronder H0 en N de bekendste schalen zijn. Ook spoor I is in ons clubgebouw aanwezig. De besturing van de modelbaan kan analoog, digitaal of per computer zijn.

Maar de NLMV is vooral een vereniging waar je kennis op kunt doen over alle facetten van de modelbouw. Een groot aantal leden hebben de kennis om op al uw vragen een antwoord te geven, ofwel op te zoeken. In verenigingsverband kunnen diverse tentoonstellingen en ruilbeurzen in binnen- en buitenland worden bezocht.

Wilt u zelf eens ervaren wat de NLMV voor u kan betekenen? Kom gerust een aantal maandagen bij ons kijken en meedoen. U bent altijd van harte welkom. Daarna kunt u besluiten om lid te worden van de NLMV. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: de contributie bedraagt slechts € 60,00 per jaar. Waar vindt u dat nog?

Ons clubgebouw is gedurende de Verenigingsdag(en) telefonisch te bereiken onder nummer 06-39612224*.

*) Dit nummer is helaas tijdelijk niet bereikbaar wegens technische problemen.

Bijgewerkt: 03-05-2017